Олексій Кравченко — біографія, інформація, особисте життя, фото, відео

0
24

Олексій Євгенович Кравченко. Народився 10 жовтня 1969 року в Москві. Російський актор театру і кіно. Заслужений артист Росії (2007).

Олексій Кравченко народився 10 жовтня 1969 року в Москві.

Ріс без батька. Захоплювався грою на гітарі, займався в джазовій студії при ДК «Москворечье».

У 13 років пройшов відбір на головну роль в картину Елема Климова «Йди і дивися». Зйомки тривали дев’ять місяців, п’ять або шість з яких він прожив один, так як режисер заборонив матері відвідувати його. Для зйомок був потрібний худий підліток, тому Кравченко постійно сиділа на жорсткій дієті.

Прем’єра відбулася в кінотеатрі «Росія» в 1985 році, під час Московського міжнародного кінофестивалю. Зал набився битком, більшість глядачів — іноземці, люди сиділи і стояли в проходах. Творці фільму були удостоєні в 1987 році Державної премії СРСР, проте сам Кравченко не був заохочений через неповноліття.

Сам він залишився задоволений своєю роботою: «у «Іди і дивись» зіграв так, що в це повірили і вірять досі».

«Фільм настільки психологічно важкий і так потряс глядачів, що пішли чутки про те, ніби виконавець головної ролі зійшов з розуму, три роки лежав у психлікарні, а режисер Елем Клімов повісився. Пізніше будь-яка моя зустріч з глядачами починалася з питання із залу: «Олексію, як ви себе почуваєте після лікування?» Відповів з гумором: «Непогано. Бачите, не кидаюсь на вас, не кусаюся»», — розповідав актор.

Олексій Кравченко у фільмі «Іди і дивись»

Алексей Кравченко Иди и смотри

Незабаром після «Іди і дивись» його покликав на проби Карен Шахназаров, який тоді приступив до зйомок «Кур’єра». Однак Олексій кастинг не пройшов. «Про акторство і тоді серйозно не думав. Закінчив восьмий клас і пішов у ПТУ, щоб швидше почати заробляти. Мама виховувала мене одна, треба було допомагати», — згадував він. Була і ще одна причина, чому пішов у ПТУ: через зйомок він пропустив майже рік в школі і його могли залишити на другий рік.

Після восьмого класу кинув школу і вступив до ПТУ, навчався на фрезерувальника. Потім працював на заводі, обточуючи деталі.

Далі три роки відслужив у ВМФ. В армії сколотив групу, з якої давав концерти. «Ми їздили з концертами по колгоспам від Владивостока до Тихоокеанска, грали на дискотеках. У мене в групі хлопчина був — вилитий Шатунів. А другий, клавішник, точна копія Глизіна. Коли вони співали, дівки ридали», — розповідав він.

У 1991 році вступив, а в 1995 закінчив Театральне училище імені Б. В. Щукіна, курс Алли Казанської.

З 1994 по 2001 рік — актор театру імені Е. Вахтангова. Його роботи в цьому театрі: «Життя є сон» — Кларін; «За двома зайцями» Михайла Старицького — Степан; «Амфітріон» — Навкрат; «Сірано де Бержерак» — Вальвер.

У 2007 році прийнятий в трупу Московського художнього театру. Був задіяний у постановках: 2005 — «Господа Головльови» М. Е. Салтикова-Щедріна — Павло Головльов; 2004 — «Міщани» М. Горького — Ніл; 2007 — «Людина-Подушка» Мартана МакДонаха — Міхал; 2009 — «Тригрошова опера» Бертольта Брехта — Браун; 2012 — «Зойчина квартира» Михайла Булгакова — Борис Семенович Гусак-Ремонтний; 2013 — «Казка про те, що ми можемо, а чого немає» за прозі Петра Луцика та Олексія Саморядова — Олег Григорович Махмудов; 2013 — «Ідеальний чоловік. Комедія» Твір за творами Оскара Уайльда — Костянтин Богомолов / Роберт Тернів; 2013 — «Карамазови» Ф. М. Достоєвського — Іван Карамазов.

Широку популярність йому принесли роботи в кіно. З середини 1990-х Олексій Кравченко став регулярно з’являтися на екрані. Успішними виявилися його роботи в картинах «Рейнджер з атомної зони», «Квіти від переможців», «Мама», серіалі «Д. Д. Д. Досьє детектива Дубровського», «Різдвяна містерія».

Найбільш популярними серед глядачів стали фільми Олексія, в яких він грав правоохоронців. Насамперед, це серіал «Спецназ», в якому він знімався разом з Владиславом Галкіним, Олександром Балуевым, Михайлом Пореченковим, Ігорем Ліфановим.

Олексій Кравченко в серіалі «Спецназ»

Алексей Кравченко Спецназ

Засвітився він у серіалі «Бригада» (до речі, актор відмовився від однієї з головних ролей – Філа) — зіграв співробітника ФСБ Введенського. Серед інших помітних картин актора — «Російські амазонки 2», «Вогнеборці», «Ключі від безодні», «9 рота», кримінальний серіал «Братани», стрічки «Я більше не боюся», «Чоловічі канікули».

Творець і керівник групи «Гуарана». Музика у виконанні «Гуарани» звучала у серіалі «Російський спецназ». Сам актор зазначав: «Музика — це стан душі. Я цим з дитинства «хворію». Один час у мріях бачив себе з електрогітарою і хотів бути рок — музикантом».

Знявся у відеокліпі групи «Любовні історії» на пісню «Скажи, навіщо?».

З 2 вересня 2016 року — ведучий шоу «Екстрасенси проти детективів» на телеканалі «НТВ».

Олексій Кравченко

Зр Олексія Кравченка: 180 сантиметрів.

Особисте життя Олексія Кравченка:

У першому шлюбі з Алісою Кравченко прожив 18 років. Вони познкомились, коли Олексій служив в армії. До речі, не без впливу Аліси він вирішив вступати до театрального вузу. У шлюбі народилися двоє синів: Олексій і Матвій.

За словами актора, шлюб зіпсувала непомірна ревнощі дружини, яка могла влаштувати сцену ревнощів навіть з-за відвертих сцен на екрані. У 2006 році Олексій і Аліса розлучилися.

Олексій Кравченко з першою дружиною Алісою

Алексей Кравченко с первой женой Алисой

Вдруге одружився на актрисі Надії Борисової (дочка Льва Борисова). Вони познайомилися в театрі в ході роботи над антрепризним виставою «Темна історія». Вінчалися в церкві. Виховують Ксенію — дочка Надії від першого шлюбу.

Олексій Кравченко і Надія Борисова

Алексей Кравченко и Надежда Борисова

Алексей Кравченко Надежда Борисова Лев Борисов

Фільмографія Олексія Кравченка:

1985 — Іди і дивись (Come and See) — Флеру
1995 — Дрібний біс — вчитель гімнастики
1998 — Му-Му
1999 — Квіти від переможців — Серьога
1999 — Рейнджер з атомної зони — Олексій Борсук
1999 — Мама — Василь, син Поліни
1999 — Д. Д. Д. Досьє детектива Дубровського — Бугирь
2000 — Фортуна — Вадик Сорокін
2000 — Різдвяна містерія — Максим
2001 — Свято — німецький солдат
2001 — Ідеальна пара
2001 — За двома зайцями (фільм-спектакль)
2001 — Два солдатика паперових
2002 — Спецназ — капітан Володимир Вяземський, «Док»
2002 — Російські амазонки
2002 — Зірка — сержант Аниканов
2002 — Бригада — Ігор Леонідович Введенський
2002 — Брейк-пойнт (Break Point)
2003 — Спецназ 2 — капітан Володимир Вяземський, «Док»
2003 — Російські амазонки-2 — Русанов
2003 — Вогнеборці — Дідів
2003 — Життя одне — Костянтин
2004 — Убий мене! Ну, будь ласка — Жоров
2004 — По ту сторону волков-2 — Казбек
2004 — ті, що Втратили сонце — Рома Кленів, опер, один Челишева
2004 — Москва. Центральний округ-2 — Кудінов
2004 — Джек-пот для Попелюшки — Леонід
2005 — Сматывай вудки — підлеглий начальника особливого відділу
2005 — Відверті полароидные знімки (фільм-спектакль)
2005 — Чоловічий сезон. Оксамитова революція — Вершинін
2005 — кажан — Генріх
2005 — Загибель Імперії — капітан Рисін
2005 — 9 рота — капітан Бистров
2006 — Рейки щастя — мужик з кольє
2006 — Останній шукач (Ukanaskneli madziebeli)
2006 — Господа Головльови (фільм-спектакль) — Павло Головльов
2007 — Мета (не був завершений)
2007 — Навіщо пережила тебе любов моя… (документальний)
2007 — Ти завжди будеш зі мною — Міша
2007 — Поцілунки пропащих янголів — Володимир, брат Марини
2007 — Міщани (фільм-спектакль) — Ніл, вихованець Бессеменова
2007 — Травень — Котельников, однокласник Печалина
2007 — Ленінград — епізод (немає в титрах)
2007 — Дні надії — Володимир, бізнесмен
2008 — Муха — Федір Мухін
2008 — Захист — Павло Степанович Морозів
2008 — Доросле життя дівчинки Поліни Субботіної — Віталій Дорохов
2008 — Бумеранг — Сергій Краснов
2009 — Чорний баран — водій джипа
2009 — Летючий загін — Кірсанов
2009 — Канікули суворого режиму — Гагарін Сергій майор спецназу
2009 — Братани — Макар Гнатович Крилов
2010 — Влад Галкін. Важко бути героєм … (документальний)
2010 — Ярослав. Тисячу років тому — Харальд
2010 — Вбивство
2010 — Братани-2. Продовження — Макар Гнатович Крилов, підполковник міліції
2010 — Братани-2 — Макар Гнатович Крилов, майор УБОЗ
2011 — Одкровення — незнайомець
2011 — Операція «Горгона» — Федір Тишков, капітан
2011 — Таємниці радянського кіно. Іди і дивись (документальний)
2011 — Таємниці радянського кіно. Уроки французької (документальний)
2011 — Таємниці радянського кіно. Кортик (документальний)
2011 — Круті береги — Андрій Бєляєв
2011 — Брати — Костянтин Старостін, майор МУРа
2012 — Синдром дракона — Микола Володимирович Йолкін
2012 — Чоловічий сезон 2. Час гніву (не був завершений)
2012 — В зоні ризику — Вадим Негода
2012 — Братани-3. Продовження — Макар Гнатович Крилов
2012 — Братани-3 — Макар Гнатович Крилов
2013 — Петро Лещенко. Все, що було… — Сергій Никанорович Буренін
2013 — Подвійний блюз — Ігор Крутицький
2013 — Володимир Етуш. Мене врятувала любов (документальний)
2014 — Я більше не боюся — Ігор Кольцов, чоловік Віри
2014 — Фейк — батько Асі
2014 — Слід тигра — Георгій Хазов, полковник
2014 — Чоловічі канікули — Юрій Попов
2014 — Братани-4 — Макар Гнатович Крилов
2015 — Медсестра — Зубрів, офіцер-наркоман
2016 — Дід Мороз. Битва Магів — Карачун
2016 — Повернути будь-яку ціну
2016 — Куркуль — Антон Терехов, «Куркуль», фермер
2017 — Чуже обличчя — Єгор Котів
2017 — Отчий берег — Макар Морозів
2018 — Неопалима купина — Микола Трошин, батько-одинак
2018 — Канцелярська щур — Авдєєв, полковник
2018 — Купчино — Васильович
2019 — Лев Яшин. Воротар моєї мрії — Олексій Хомич, воротар «Динамо»

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here