Борис Хвошнянський — біографія, інформація, особисте життя, фото, відео

0
67

Борис Анатолійович Хвошнянський. Народився 17 лютого 1968 року в Ленінграді (нині Санкт-Петербург). Російський актор театру і кіно.

Народився 17 лютого 1968 року в Ленінграді в сім’ї інженерів-фізиків.

Батько — Анатолій Геннадійович. Мати — Тамара Федосіївна.

У дитинстві займався музикою, грав у ленінградському Театрі Юнацької Творчості (ТЮТ) у Палаці піонерів.

Після школи вступив до Педагогічного інституту імені Герцена, оскільки з першої спроби потрапити на акторський курс Лгитмік (зараз Спбгаті) не вдалося.

Вступив до педагогічного інституту, але через півроку навчання зрозумів, що це не його. Пішов в армію, де служив в ремонтному батальйоні танкового полку.

Відслуживши в армії, надходив в ЛГИТМиК вдруге і в результаті потрапив на курс Ст. Петрова. Разом з ним навчалися Дмитро Нагієв та Ігор Ліфанов.

По закінченні інституту захопився музикою, грав на бас-гітарі у складі петербурзької групи «Пепсі».

Працював у театрі «Час» з Дмитром Нагієвим і Сергієм Зрм, їздив з гастролями по Німеччині, далі — в Санкт-Петербурзькому Театрі-Буф», грав у спектаклях «Російської антрепризи» імені Андрія Миронова.

З 2001 року є актором трупи театру «Смішний театрика» Бориса Уварова.

У телефільмах дебютував у середині 1990-х у ролі Сергія Максимова в серії «Страхувальний варіант» серіалу «Вулиці розбитих ліхтарів».

У серіалі «Агент національної безпеки» отримав роль у серії «Доктор Фауст» — зіграв хіміка, який займається виготовленням наркотиків.

«Вдячний Свєтозарову, саме його я називаю своїм «хрещеним батьком», він дав мені роль у серії «Доктор Фауст» в «Агента…», далі були «На ім’я Барон», «Танцюрист», під його керівництвом знімався «Дилер». Хорошим уроком була робота у Віталія Мельникова у фільмі «Бідний, бідний Павло». Костюмна історична драма. Я прийшов на зйомку з повним набором театральних штампів і грав так, як звик існувати на сцені, орієнтуючись на 40-й ряд. А Віталій В’ячеславович спинив мене: «Стоп, ми всю цю театральщину ліквідуємо». Тут я і зрозумів, що кіно — штука делікатна», — розповідав актор.

Борис Хвошнянський у фільмі «Шлях самця»

Борис Хвошнянский Путь самца

Першу роль у великому кіно отримав в 2002 році, — зіграв учасника змови адмірала Дерібаса в костюмній драмі Віталія Мельникова «Бідний, бідний Павло» (2003).

У 2003 році зіграв Фігаро у Новорічному проекті НТВ і українського каналу «Інтер» — мюзиклі «Фігаро» з комедії Бомарше, за участю зірок російської і української естради.

Широка популярність до нього прийшла після ролі Князя в серіалі «Опера. Хроніки забійного відділу».
Далі був серіал «Гончі», 253-серійний серіал «Слово жінці», ролі у фільмі «Гойдалки», «Ялинки», «Ялинки-2» і багато інші успішні роботи.

Вів програму «Рекламна фішка» на НТВ.

Борис Хвошнянський

Зр Бориса Хвошнянского: 177 сантиметрів.

Особисте життя Бориса Хвошнянского:

Першу дружину звали Ольга.

Від першого шлюбу у актора є син Марк.

За словами Бориса, Ольга — хороша мати. Однак сімейне життя розпалася, коли у нього почався роман з актрисою Юлією Кульковою. «У підсумку Ольга сама сказала, що нам треба розлучитися. Я розумів, що розбиваю їй серце. Але врятувати шлюб було вже неможливо, тому я почав нове життя», — говорив актор. Ольга ніколи не перешкоджала спілкуванню Бориса з сином.

Борис Хвошнянський з першою дружиною Ольгою та сином

Борис Хвошнянский с первой женой Ольгой и сыном

З 2002 року живе цивільним шлюбом з актрисою Юлією Кульковою. Вони познайомилися на зйомках фільму «Танцюрист», де грали пару коханих.

Юлія Шарикова народилася в Петербурзі, навчалася у Олега Табакова, після театрального вузу стала працювати у Мхаті.

1 березня 2007 року у пари народилася дочка Соня. Пізніше у них народилася друга дитина — син Арсеній.

Дочка Соня живе з бабусею і довго не бачить своїх батьків. Крім того, оскільки Юлія служить у Мхаті, а Борис працює в пітерському театрі «Смішний театрика», їм доводиться жити на два міста.

Борис Хвошнянський і Юлія Шарикова

Борис Хвошнянский и Юлия Шарикова

Фільмографія Бориса Хвошнянского:

1993 — Створення Адама
1998 — Вулиці розбитих ліхтарів (серія «Страхувальний варіант») — Сергій Максимов
1999 — Агент національної безпеки-1 (6 серія «Доктор Фауст») — Леонід Вернин
2001 — По імені Барон — Барон у 1970-ті роки
2002 — Ніж у хмарах — Дементій
2002 — Спецвідділ — Радлов
2003 — Бандитський Петербург. Фільм 4. «Арештант» — Вова Батонів
2003 — Бідний, бідний Павло — Осип Михайлович Де Рібас
2003 — Божевільний день, або Одруження Фігаро — Фігаро
2003 — Танцюрист — танцюрист
2004 — Гріхи батьків — кухар Моріс
2004 — ті, що Втратили сонце — Кеша Солитянский, катала
2005 — Ад’ютанти любові — комісар Анатоль
2004 — Алі-Баба і сорок розбійників — Мустафа
2005 — Ніжна зима — Большаков Андрій, артист театру і кіно
2005 — Таємниці слідства-5 — Михайло Борисович Хан, підприємець
2005 — Забійна сила 6 — Чортків
2005 — Вулиці розбитих ліхтарів 7 (серія «Килим») — Веня, невдаха злодюжка
2005-2006 — Люба, діти і завод — італієць
2006-2007 — Опера. Хроніки забійного відділу — Порфирій Княженко-Гнєдич, «Князь»
2006 — Копальня-2. Золота лихоманка — Змій
2007 — Гончі — оперативник Міша Авалян
2008 — Гончі 2 — Михайло Авалян
2008 — Гойдалки — Корнілов
2008 — Можна, я буду називати тебе мамою? — Олексій Рощин
2008 — Непрощені — Слава
2008 — Шлях самця — Герман
2008-2009 — Дилер — Дмитро
2009 — Шлюбний контракт — Мейер Вадим Ігорович
2009 — Легенда про Ольгу — Олександр Ліпман, чоловік Віри, лікар
2009 — Ливарний ( серія «Віртуоз») — Максимов
2009 — Я буду жити! — Георгій Рогожин, продюсер
2009-2010 — Слово жінці — Руслан Тагитов
2010 — Гончі 3 — Михайло Авалян
2010 — дівич-Вечір — Михайло Швейцер, галерист
2010 — Ялинки — Федір, продюсер
2010 — Підводні камені
2010 — Школа для товстушок — Костянтин Самоходів, чоловік Ксенії
2011 — Амазонки — Аркадій Крестовський
2011 — Дикий-2 — Чингіз
2011 — Золоті небеса — Вадим Сазонов, колишній чоловік Даші
2011 — Небесний суд — керівник тренінгу
2011 — Охоронювані особи — Костянтин Краснов
2011 — Дільничний — Павло Сергійович Глушаков, адвокат
2011 — Годинник любові — Дмитро Степанович, вчений
2012 — Гончі 4 — Михайло Авалян
2013 — Гончі 5 — Михайло Гургенович Авалян, майор юстиції
2013 — До смерті красива
2013 — Лекції для домогосподарок
2013 — Політ метелика
2013 — Порох і дріб
2013 — Право на правду
2014 — Умільці — колишній чоловік Ані Московцевой
2014 — Мисливці за головами — Муса
2015 — найголовніше — Володимир Бестужев, батько Даші
2015 — Орлова і Александров — Борис Шумяцький
2015 — ЧОП — Микола, колишній чоловік Олени Сергіївни, власник бізнес-центру «Соловей»
2016 — Мертвий на 99% — Глухівський
2016 — Анна-детективъ — Петро Миронов
2016 — Алмазний хрест
2016 — Слідчий Тихонов — актор
2016 — Зведені сестри — Вадим
2016 — П’ятниця — Нікас, художник
2017 — Капітанша — Валерій
2017 — Гойдалки — Гарай, батько Кіри
2017 — Сальса — Ігор
2018 — Плакуча верба — Переверзєв
2018 — Осколки
2018 — Бідна дівчинка
2019 — Шахова королева — Шульгін, слідчий

Озвучування Бориса Хвошнянского:

1986 — Великий мишачий детектив — Фиджет
1997 — Геркулес — Філоктет
2002 — Спецназ — Арсанов

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here