Ілля Шакунов — біографія, інформація, особисте життя, фото, відео

0
26

Ілля Юрійович Шакунов. Народився 13 серпня 1970 року в Ленінграді (нині Санкт-Петербург). Російський актор театру і кіно.

Ілля Шакунов народився 13 серпня 1970 року в Ленінграді (нині Санкт-Петербург).

Під час навчання в школі відвідував студію відомого актора Ігоря Горбачова, де отримав свій перший акторський досвід і стикнувся з театром.

Однак після школи за наполяганням батьків він поступив в 1-й Ленінградський медичний інститут.

«З дитинства я був налаштований батьками після вузу йти в аспірантуру. Вважалося, що лише в такому порядку життя тече правильно. Мама у мене — хімік-фармацевт, тато — електротехнік. Живучи в такій «серйозної» сім’ї, ніколи не думав, що стану актором», — розповідав він.

Провчившись деякий час вирішив перевестися в технічний вуз — у ЛЕТІ на факультет автоматики і обчислювальної техніки. Однак і там він не зміг знайти себе і своє покликання.

«Власне кажучи, цей шлях був вибраний не мною, а батьками. Я його почав проходити… А далі я вже сам вибирав. Це я маю на увазі ті два інститути, технічний і медичний, які були до театрального. З іншого боку, до театрального інституту я встиг не тільки повчитися, але й попрацювати: кочегаром, грубником, прибиральницею. Не було такої професії «прибиральник» в радянському законодавстві. У мене записано в трудовій книжці — «прибиральниця». Ще встиг повчитися в інститутах, потунеядствовать півроку», — згадував він.

Ілля Шакунов в дитинстві

Илья Шакунов в детстве

Нарешті, у 21 рік він вступив у Ленінградський державний інститут театру, музики і кіно. Його однокурсниками були Михайло Пореченков, Костянтин Хабенський, Віллі Хаапасало.

У 1996 році закінчив ЛГИТМиК, курс Веніаміна Фільштинського. Під час навчання виступав на сцені Театру на Крюковом каналі, був задіяний у постановках «Час Висоцького»; «Прибув Дзампано!»; «Жарти Чехова»; «Вінні-Пух» — Крістофер Робін.

На четвертому курсі вузу він вже Чацького грав на сцені петербурзького Тюгу їм. А. А. Брянцева у виставі «Горе від розуму».

У Тюгу їм. А. А. Брянцева працював з 1996-го по 2007-й рік, був зайнятий у спектаклях: «Горі від розуму» — Чацький; «Русалка» — Князь; «Вчитель ритміки» — Контрабасист Олексій; «Дракон» — Генріх; «Ундіна» — Бертран; «Маленький принц» — П’яниця; «Кішка, яка гуляла сама по собі» — Тигр; «Полліанна» — Дама з благодійного комітету; «Казка про Івана Царевича, Кощее Безсмертному і царівну Милолике» — Іван-царевич; «Ентін-шоу, або «Нічого на світі краще немає»»; «Коник-Горбоконик»; «Тиждень, повна субот»; «Бекканко-вони».

У 1996-1997 роках співпрацював з Театром Романа Віктюка, був зайнятий у спектаклях: «Метелик… Метелик…»; «Осінні скрипки»; «Путани».

У 2009-2013 роках служив в Театрі » Балтійський дім, грав у постановці «Тартюф, або Обманщик» (роль — Тартюф).

Себе вважає насамперед актором театру: «Я — театральний актор, вважаю так про себе… для мене кіно як вид самореалізації — нульовий. Реализуешься ти тільки як актор у театрі. Тільки в театрі ти понимаешься «почому фунт лиха», «ти можеш або не можеш». Тільки в театрі ти можеш отримати ті самі оплески, після яких ти спокійний і можеш сказати «Сьогодні день прожитий не дарма». У кіно такого не буває. Не вірте тому, хто скаже протилежне».

З 2002 по 2003 рік Ілля Шакунов був президентом акторського агентства продюсерського центру «Брат».

У кіно почав зніматися в 1993 році, дебютувавши з невеликої ролі у фільмі «Створення Адама».

Перше визнання фахівців отримав у 2003 році, коли була відзначена призом у номінації «Кращий актор» на VI МКФ незалежного кіно «Чисті мрії» (Санкт-Петербург) його робота у фільмі Михайла Брашинского «Ожеледь».

З початку 2000-х років його стали запрошувати на головні ролі в телесеріалах. Широку популярність акторові принесла роль Макарова в популярному серіалі про радянських розвідників-нелегалів «Червона капела».

Ілля Шакунов в серіалі «Червона капела»

Илья Шакунов Красная капелла

Далі були успішні роботи в серіалах «Спецназ 2», «Три кольори любові», «Віола Тараканова»», «Фаворський», «Примножує печаль», «Утікач».

Актор нагороджений дипломом ХІ Міжнародного фестивалю «DetectiveFEST» Москва-2009 за харизматичне виконання ролі у фільмі «Антиснайпер».

Ілля Шакунов в серіалі «Антиснайпер»

Илья Шакунов Антиснайпер

Отримав Гран-прі «Приз глядацьких симпатій» на ХVII кінофестивалі «Віват, кіно Росії!» Санкт-Петербург — 2009 за кращу чоловічу роль в серіалі «Монтекрісто».

Серед інших картин, в яких успішно зіграв актор, можна назвати «Синдикат», «Флеш.ка», «Точка повернення», «Легенда про Ольгу», «Доросла дочка молодого пана», «Мім Бім або чуже життя», «Смерть шпигунам. Прихований ворог», «Перелітні птахи».

Ілля Шакунов в серіалі «Перелітні птахи»

Илья Шакунов Перелетные птицы

У 2017 році на екрани вийшла кримінальна драма «Один проти всіх», в якому Ілля Шакунов зіграв одну з головних ролей — начальника районного одягла УВС полковника Ганецкого.

Зр Іллі Шакунова: 188 сантиметрів.

Особисте життя Іллі Шакунова:

Одружений. Дружина — актриса Анна Дюкова. Вони познайомилися під час роботи в Тюгу їм А. А. Брянцева.

У пари двоє дітей: дочка Василина (2005 р.) і син Макар (2010 р.).

Ілля Шакунов і Ганна Дюкова

Илья Шакунов и Анна Дюкова

Фільмографія Іллі Шакунова:

1993 — Створення Адама — «Двійник»
1996 — Васька Немєшаєв (Letgohand Vaska / Haggyállógva Vászka)
1998 — Вулиці розбитих ліхтарів-1 — Андрєєв, журналіст
1998 — Тіло буде віддано землі, а старший мічман співатиме
1998 — Про виродків і людей — чоловік у вітрині
1998 — Жіноча власність — Антон
1998 — Гірко! — Руслан Антонович Малярів, диригент оркестру в цирку
1999 — Вулиці розбитих ліхтарів-2 — Андрєєв (в титрах Ілля Шикунов)
1999 — Молох — епізод
1999 — Агент національної безпеки — 1 — Слава, психолог
2000 — Рятувальники. Критична маса — «Доктор»
2000 — Наші 90-е
2000 — Імперія під ударом
2001 — Темна ніч — Імант
2001 — По імені Барон — Олексій
2002 — Подружка Осінь — Сергій
2002 — Листи до Ельзі — Сергій
2002 — Каменська-2 — інвалід
2003 — Три кольори любові — Макс Соколов
2003 — Спецназ 2 — капітан Орлов / батько Василь
2003 — Російський ковчег (Russian Ark) — третій кавалер
2003 — Кіднепінг — Павло, брат Орисі, лікар-хірург
2003 — Ожеледиця — він
2004 — Червона капела (Sarkanā Kapela) — Макаров
2004 — Віола Тараканова. У світі злочинних пристрастей -1 — Олег Купрін
2005 — Чорний принц — Дантес
2005 — Фаворський — Олександр Богданов/ князь Фаворський
2005 — Примножує печаль — Костянтин Бойко /Жвавий Кіт
2005 — Лабіринти розуму — Костя
2005 — Діти Ванюхина — Генріх
2005 — Віола Тараканова. У світі злочинних пристрастей -2 — Олег Купрін
2006 — Я і ти (короткометражний)
2006 — Чортове колесо — Павло Миколайович Колесніков, хірург
2006 — Флеш.ка — Андрій
2006 — Синдикат — Олексій Морозов, «Одіссей»
2006 — Віола Тараканова. У світі злочинних пристрастей -3 — Олег Купрін
2006 — Блюз опадаючого листя — Микита Фомічов
2007 — Фабрика щастя — Тимофій Тарасов
2007 — Точка повернення — Сергій Шнирьов
2007 — Мім Бім, або Чуже життя — Іван Благодеев
2007 — Антиснайпер-2. Подвійна мотивація — Олексій Андрійович Погожев, полковник
2007 — Антиснайпер — Олексій Андрійович Погожев, полковник
2008 — Доля государя (Hökmdarın taleyi) — імператор Олександр I
2008 — Монтекрісто — Андрій Крилов
2009 — Легенда про Ольгу — Михайло Максимов, розвідник майор НКВС
2010 — найщасливіша — Віктор
2010 — Мама напрокат — Гліб
2010 — Доросла дочка, або тест на… — Валера
2010 — Антиснайпер. Новий рівень — Олексій Андрійович Погожев, полковник
2010 — Антиснайпер. Постріл з минулого — Олексій Андрійович Погожев, полковник
2011 — Втікач — Максим Недогонов (роль озвучена іншим актором)
2012 — Смерть шпигунам. Прихований ворог — Валерій Савельянов, командир диверсійної групи
2012 — Петрович — Єгор Дербеньов
2012 — Батьківський інстинкт — Андрій Павлович Перевалів
2012 — Безодня — Олександр Федорович Варламов
2013 — Холодна страва — Олександр Зав’ялов
2013 — Подаруй мені трохи тепла — Сергій
2013 — Агент — Самсонов, колишній співробітник органів
2014 — Перелітні птахи — Костянтин Дроган (Гудіні)
2014 — Особиста справа — Євгеній Миколайович Козаків, суддя
2014 — Григорій Р. — ієромонах Іліодор
2014 — Бути собою (не був завершений)
2015 — Капкан для зірки — Андрій Іваницький, слідчий
2015 — Жереб долі — Павло Рязанов
2016 — Один проти всіх — Ганецкий
2016 — Любов поза конкурсом — Віктор Леденьов
2016 — Вічне побачення — Костянтин
2017 — Посередник
2017 — Вижити будь-якою ціною — Юрій Галанова, колишній співробітник ГРУ
2018 — Султан мого серця — Сергій, інженер з Росії
2018 — Дожити до любові — Ілля
2019 — Остаточний вирок — Олег, співробітник Слідчого комітету
2019 — Крок до щастя — Михайло

Озвучування Іллі Шакунова:

2002 — Ніж у хмарах — Лемешонок (роль Андрія Тенетко)

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here