Ірина Вилкова — біографія, інформація, особисте життя, фото, відео

0
72

Ірина Олександрівна Вілкова. Народилася 1 травня 1986 року в Новокузнецьку. Російська актриса театру і кіно, поетеса, співачка, режисер, сценарист, продюсер. Псевдониммы: Іріан Першотравень, Неллі Блінова.

Ірина Вилкова народилася 1 травня 1986 року в Новокузнецьку.

З раннього дитинства реалізовувала себе як творча особистість, займалася в театрі-студії «Юність». З 11 років почала виступати на сцені Новокузнецького драматичного театру — грала Марі в постановці «Лускунчик» і Аню в п’єсі «Вишневий сад».

Після закінчення школи вирішила вступати на акторський вуз, але втручання батьків ледь не руйнувало плани дівчини. Вона згадувала: «В 16 років мені захотілося вступити в театральний інститут, але батьки сказали мені, що я поступаю в Москву, або займаюся нормальної професією. Мені довелося вступити в Томськ на якийсь нормальний факультет, але, чесно кажучи, я навіть не впізнавала результати іспитів. Тому що паралельно я вступала в Москві в театральний інститут і вступила».

У Москві вона поступила у Вище театральне училище імені Щепкіна, яке закінчила в 2007 році, курс народного артиста СРСР Юрія Соломіна. У студентські роки була зайнята в спектаклях: «Василиса Мелентьєва», А. Н. Островський — Василина; «Живи і пам’ятай», Ст. Распутін — Анастасія; «Неділя», Л. Н. Толстой — Катюша Маслова; «Олеся», Купрін А. — Олеся / Мануйлиха; «Вплив гамма-променів на блідо-жовті нагідки», П. Зиндел — Нэнн / Д. Викри / Рут.

Закінчивши вуз, була прийнята в трупу Театра.doc, де грала в спектаклях «Перший чоловік», «Я боюся любові», «Година вісімнадцять», «Листування Столипіна та Толстого», «Аляска». На сцені цього театру була поставлена п’єса «ЧЄ. Казка про любов і наркотики», написана у співавторстві з Іриною Олексієм Литвененко. В ній Вілкова також зіграла одну з героїнь.

Співпрацювала з Центром драматургії та режисури під керівництвом Михайла Рощина та Олексія Казанцева, була задіяна в постановках «Наташина мрія» і «Мотлох» (роль — Саша).

З 2014 року — актриса Великого драматичного театру імені Р. А. Товстоногова. Серед її робіт в БДТ: «З життя маріонеток» по однойменній картині Інгмара Бергмана (роль — Ка); «Що робити» Н.Р. Чернишевського (роль — Віра Павлівна).

З 2004 року знімається в кіно, дебютувавши з невеликої ролі у фільмі Карена Шахназарова «Вершник на ім’я смерть».

Далі знімалася в стрічках «обручка», «Моя улюблена відьма», «Візьми мене з собою», «Детективи», «Реальні пацани», «Черкізона. Одноразові люди», «Масквичи», «Доктор Тирса», «Судмедексперти», «Грач» і інших.

Виконала головну роль в арт-хаусной драмі Володимира Мірзоєва «Її звали Муму» (2015).

Але зіркою актрису зробила роль Міли (Людмили Кузнєцової) в популярному серіалі каналу ТНТ «Острів». Її героїня — груба і незакоплексованная дівчина з провінції, яка вирішила заробити грошей, взявши участь у реаліті-шоу, який знімається на безлюдному острові.

Ірина Вилкова в серіалі «Острів»

Ирина Вилкова Остров

«Моя героїня – з багатодітної сім’ї, вона виросла з трьома старшими братами. Вона не звикла спілкуватися на жіночі теми, обговорювати чоловіків, косметику, сукні. З чоловіками їй набагато простіше, ніж з жінками. Вона сильна особистість, і в цьому її сильна сторона. Слабка сторона, я думаю, в тому, що вона намагається знайти в собі жіноче начало, якусь жіночність, яка їй невластива, але їй би хотілося, щоб вона була. У цьому антагонізм героїні, вона розривається між бажанням кохати і бути коханою і дворовим пацанством, яке вона, можна сказати, з молоком матері ввібрала», — розповідала Ірина про свою героїню в «Острові».

За словами Вилковой, у неї багато спільного з Милою: «…у нас є багато спільного, тому що я з заводського району Новокузнецька. Там багато таких дівчаток, як Міла Кузнєцова, які насправді чесні всередині, дуже порядні, але зовні вони можуть бути якимись грубуватими, хамовитими. Але насправді такі сибірські люди мені дуже симпатичні. Вони щирі. Вони дають собі сміливість бути такими, які вони є».

Крім роботи в театрі і кіно вона пише вірші і реалізує власний музичний проект під псевдонімом Іріан Першотравень.

У 2013-му зняла відеокліп на пісню «Білий марш», автором тексту якої вона є. У записі композиції разом з нею брала участь група «Kaizer Suze».

У 2018 році Ірина Вилкова виступила режисером, сценаристом і продюсером фільму «Бар «На Груди»».

Під псевдонімом Неллі Блінова вона виступає з декламацією власних віршів.

Іріан Першотравень і Kaizer Suze — Білий Марш

Зр Ірини Вилковой: 174 сантиметри.

Особисте життя Ірини Вилковой:

Проживала у цивільному шлюбі з актором Олексієм Литвиненко (відомий за серіалом «Школа»). Вони разом навчалися у ВТУ ім. Щепкіна, стали жити на третьому курсі, після трьох з половиною років відносин вони розлучилися.

Ірина Вілкова і Олексій Литвиненко

Ирина Вилкова и Алексей Литвиненко

У даний момент актриса, за її словами, має коханого, але подробиць про нього не повідомляє.

Фільмографія Ірини Вилковой:

2004 — Вершник на ім’я Смерть — гостя в саду Тіволі
2006-2016 — Детективи — Ліза Комісаренко
2008-2012 — обручка — Олена
2008 — Солдати-15. Новий заклик — епізод
2008 — Моя улюблена відьма — продавщиця
2008 — Галина
2008 — Візьми мене з собою — Вероніка (немає в титрах)
2009 — Одна сім’я — Метелик
2009 — Вогні великого міста — епізод
2009 — Дві сестри-2 — Віра
2009 — Два Антона — Катя
2009 — Візьми мене з собою-2 — Вероніка, секретар в офісі Маргарити
2010 — Черкізона. Одноразові люди — Катя, дружина Віктора
2010 — Судмедексперти — епізод
2010 — Масквичи — епізод
2010 — Доктор Тирса — Юля Нікітіна, ковзанярка
2011 — Фурцева — актриса театру
2011 — Пильна робота — Віра Акулініна
2011 — Матусі — Оля
2011 — Вщент — Аліса
2012 — Шаповалов — Віка
2012 — Грач — Маша Райкова
2012 — Виходжу тебе шукати-2 — Римма, офіціантка
2013 — Троє в Комі — адміністратор на концерті
2013 — Репетиції — Колчина
2013 — Реальні пацани — Наташа
2014 — Некролог (Некролог) (короткометражний)
2015 — Охорона — Валенсія
2015 — Її звали Муму — Іра
2016 — Острів — Людмила Кузнєцова (Міла)
2017 — Поліцейський з Рубльовки в Бескудниково — Віра, викладач російської мови та літератури
2016 — Ви всі мене бесіте — Марина
2017 — Острів-2 — Людмила Кузнєцова (Міла)
2017 — Бумеранг — епізод
2018 — Поліцейський з Рубльовки 3 — Віра
2018 — Поліцейський з Рубльовки-4 — Віра
2018 — Поліцейський з Рубльовки. Новорічний свавілля — Віра
2018 — Порт

Режисерські роботи Ірини Вилковой:

2018 — Бар «На Груди»

Сценарії Ірини Вилковой:

2018 — Бар «На Груди»

Продюсерські роботи Ірини Вилковой:

2018 — Бар «На Груди»

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here