Олексій Барабаш — біографія, інформація, особисте життя, фото, відео

0
76

Олексій Ігорович Барабаш. Народився 12 червня 1977 року в Ленінграді. Російський актор театру і кіно.

Олексій Барабаш народився 12 червня 1977 року в Ленінграді.

Його бабуся, Галина Францівна Русецька, була актрисою Театру комедії Акімова.

У 1997 році закінчив Санкт-Петербурзький гуманітарний університет профспілок, майстерню Зиновія Яковича Корогодського.

В дитинстві був хуліганом, виріс в одному з неблагополучних районів Пітера, історії з ним траплялися різні, в т. ч. не обходилося без приводів в міліцію.

Ніколи не хотів бути актором, це здавалося йому зовсім не чоловічим і не серйозним заняттям. За його словами, на актора вирішив вступати «заради приколу» — і то тільки після умовлянь мами.

«Потім, коли іспити пройшли, сидів вдома, і мені раптом дзвонять: «Чому ви не приходите на заняття?» А я навіть не поцікавився — як пройшов третій тур! Пофігіст я був страшний!», — згадував він. Лише на третьому курсі акторська професія його «зачепила» по-справжньому, «я зрозумів що це моє, що я буду займатися цією професією».

Після закінчення вузу був зарахований у трупу Санкт-Петербурзького Театру юного глядача під керівництвом Анатолія Аркадійовича Праудина. Був задіяний у виставах «Коник-горбоконик» за П. П. Єршову (роль — Іван), «Бонжур, месьє Перро» (Жан).

У 1998 році з частиною трупи перейшов в Театр «Балтійський дім», де Анатолій Праудин створював експериментальну сцену. Грав у постановках «Крокодил» (Матрос), «Сізіф і Камінь» (Тезей), «Урок перший. Неділя» (Четвертий).

В 2000 році Олексій Барабаш пішов з репертуарного театру і почав кар’єру в кіно.

Перший справжній успіх і широка популярність серед глядачів прийшла до нього в 2006 році з виходом серіалу «Життя і смерть Льоньки Пантелєєва», в якому він зіграв головного героя.

Як зазначав актор, у свого героя він вклав багато внутрішніх сил, почуттів. Хоча в цілому такі персонажі йому не по душі: «Мені в Льонці було цікавіше знайти щось людське, нестандартне. Але мені здається — там перебір стався. Занадто він романтичний вийшов. Ні, не подобається мені це не погане намагатися показати хорошим».

Олексій Барабаш в серіалі «Життя і смерть Льоньки Пантелєєва»

Алексей Барабаш Жизнь и смерть Лёньки Пантелеева

Після серіалу «Життя і смерть Льоньки Пантелєєва» Барабашу стали все частіше пропонувати головні ролі в кіно.

Слід відзначити роботи актора у таких стрічках як «Весілля» (Глібчику, молодший син Ярослави), «Оголошено в розшук» (Медведєв), «Ланцюг» (Степан), «Іронія удачі» (Гліб Денежкин), «Ми з майбутнього — 2» (Таран (Тарас), «Ця жінка до мене» (Сергій Куликов), «Чоловік у мені» (Сергій Бєляєв), «Я скасовую смерть» (Сергій Марков), «Провінційна муза» (Олексій Рудаков), «Не було б щастя» (Вадим Вогнищ), «Я буду поруч» (Віктор).

Олексій Барабаш в серіалі «Ми з майбутнього 2»

Алексей Барабаш Мы из будущего 2

Олексій Барабаш в серіалі «Провінційна муза»

Алексей Барабаш Провинциальная муза

За свою багату акторську кар’єру він зіграв безліч різнопланових ролей, більшість з яких добре приймалися глядацькою аудиторією.

Він переконливо зіграв альфонса Діму в серіалі Валерії Гай Германіки «Короткий курс щасливого життя». Персонаж вийшов впізнаваним після нього він ловив чіпкі погляди жінок на вулиці: «Штовхаючи одна одну ліктем у бік, вони шепотілися: «Подивись-но, це ж він, той самий! От гад, який!», — розповідав Олексій.

У фільмі Федора Бондарчука «Сталінград» Олексій Барабаш зіграв молодого оперного співака, який опинився в окопах. Режисер затвердив актора на роль Нікіфорова, пояснивши, що його герой — це інтелігент на війні, який може «перерізати горло німцеві і заспівати арію».

«У мене досить багато і фільмів і серіалів, вони всі різні. Мені не так важливо, як пролунав той чи інший проект, скільки те, що нове я в тому чи іншому фільмі зміг для себе відкрити», — говорить актор.

Безумовною удачею стала робота в багатосерійному фільмі «Ці очі навпроти», в якому він втілив образ відомого радянського співака Валерія Ободзинського.

Олексій Барабаш в серіалі «Ці очі навпроти»

Алексей Барабаш Эти глаза напротив

За словами Барабаша, цей серіал став етапним» в його кінокар’єрі, крім того, у нього багато спільного з Ободзинским: «Схожі риси характеру, напевно, і ставлення до життя. Його ставлення до жінок конкретним. Навіть його недоліки якісь, скажімо так, перегукуються з моїми. І в цьому сенсі я відчуваю його близькість до себе. Тому багато в чому, «роблячи» цієї людини, я отримую задоволення, як якщо б знімався у фільмі про самого себе».

Олексій Барабаш

«Актор — професія фатальна. І якщо тебе не знімають — це не означає, що ти поганий. Тобі просто не щастить. І змінити самому щось не можна. Але зате, якщо щось твоє, то нікуди вона від тебе не дінеться. Ти будеш вдома на дивані сидіти спокійно, а воно до тебе прийде», — вважає Барабаш.

Не любить публічності, майже не відвідує світських заходів. Говорить про себе: «Я нетусовочный людина, нетовариський».

Зр Олексія Барабаша: 180 сантиметрів.

Особисте життя Олексія Барабаша:

Був одружений чотири рази.

Перший раз одружився в 19 років, будучи студентом. Перша дружина — актриса Ольга Білинська, в шлюбі народився син Арсеній Барабаш.

«Відносини з першою дружиною у нас були нерівні. Ми досить скоро розлучилися, потім знову вирішили бути разом. А потім потрапили в автомобільну аварію. Улюблена сильно постраждала, я доглядав її, але через якийсь час вона сказала, що розбиту чашу все-таки не склеїти», — згадував Олексій.

Ольга Білинська — перша дружина Олексія Барабаша

Ольга Белинская первая жена Алексея Барабаша

Друга дружина — актриса Наталя Бурмістрова.

Наталія Бурмістрова — друга дружина Олексія Барабаша

Наталья Бурмистрова вторая жена Алексея Барабаша

Втретє одружився на дівчині на ім’я Юлія. У них народився син Матвій.

Олексій Барабаш з третьою дружиною Юлією

Алексей Барабаш и Юлия

Четвертою дружиною була актриса Анна Здор. Вони познайомилися на зйомках. У них народилася дочка Варя.

На розлучення подала Ганна, коли дізналася, що Олексій зраджує їй зі своєю третьою дружиною Юлією.

Олексій Барабаш та Анна Здор

Алексей Барабаш и Анна Здор

Ганна Здор звинувачувала актора, що той не хоче зустрічатися з дочкою і не допомагає її виховувати: «Він уже два роки не бачив дочку, напевно, йому не треба. Причину, чому він не бере участь у житті дитини і не допомагає їй матеріально, я не знаю. У нього ще є діти, але, як матері, мені важко зрозуміти таку поведінку. Доньці я поганого про батька не кажу: навіщо її налаштовувати проти папи? Коли виросте, хай сама вибере — спілкуватися їй з ним чи ні».

Після розлучення з Ганною Здор один час проживав з третьою дружиною Юлією.

Сам актор говорить: «Я чесний. Вважаю, що якщо полюбив і впевнений у своїх почуттях, то потрібно їх скріпити, треба одружитися. А якщо любов пішла, то необхідно чесно зізнатися в цьому один одному і розлучитися».

Фільмографія Олексія Барабаша:

2000 — Російський бунт — Писар
2000 — Старі пісні про головне: Постскриптум — Посильний
2001 — Ніро Вульф і Арчі Гудвін: Поки я не помер — Мортон Шейн
2001 — Memorabilia. Збори пам’ятних речей — епізод
2001 — Сестри — епізод (вирізаний)
2001 — Вулиці розбитих ліхтарів-3: «Не побажаю зла» — Ді-Джей
2001 — Забійна сила-2: «Дачний сезон» — Карась, злодій-кишеньковий злодій
2002 — Щоденник вбивці — червоноармієць
2002 — Ніж у хмарах — журналіст Антон (немає в титрах)
2002 — Російський ковчег — Олексій
2002 — Агентство «Золота куля»: «Справа про втопленою касеті» — Гаррі «Два стволи»
2003 — Лінії долі — епізод
2003 — Бідний, бідний Павло — Олександр
2003 — Вулиці розбитих ліхтарів-5: «Полювання на крокодила» — Кирило Шлунків
2003 — Любов імператора — Михайло Долгоруков
2004 — Агентство 2: «Зовсім як живий» — Андроша
2004 — Сестри — Андрій Данілін, брат Дениса
2004 — Вічні варіації: Демон — Врубель
2005 — Сім’я — Кабріолет
2005 — Справжня історія поручика Ржевського — Оболенський
2005 — Парі — Максим Ломакін
2005 — Панове присяжні — Леонід Похитонов
2005 — Щасливий — хокеїст
2005 — Ѕказка O Ѕчастье — Ігорьок, фотограф
2005 — Лабіринти розуму: «Монетка» — епізод
2005 — Велика прогулянка — Макс
2005 — Ріелтор — Мітя
2006 — Життя і смерть Льоньки Пантелєєва — Льонька Пантелєєв
2006 — Секретні доручення — Родіон Байдак
2006 — Пітер FM — Костя
2006 — Вічні варіації: Тезей — Тезей
2007 — Пером і шпагою — граф Станіслав Понятовський
2007 — Біла ніч, ніжна ніч — Юрій
2008 — Оголошено в розшук — Медведєв
2007 — Весілля — Глібчику, молодший син Ярослави
2006 — Кружляння в межах кільцевої — Костя, журналіст
2007 — Світло в павільйоні
2007 — 7 кабінок — Альоша, капловухий кухарчук
2008 — Підприємець / І один у полі воїн (не був завершений) — Герман Марченко
2009 — Вербна неділя — Костянтин Федін, оператор, один Павли
2009 — Серце капітана Немова — Олексій Веснін, колега Тетяни Мулявиной
2009 — Пропоновані обставини — Філіп, режисер, коханий Асі
2009 — Ланцюг — Степан
2009 — Чорний баран — Кирило Молотов
2010 — Іронія удачі — Гліб Денежкин
2010 — Хитровка (не був завершений) — Дмитро
2010 — Маленькі трагедії — Моцарт
2010 — Даішники. Продовження. Рейдерське вальс — Курчаків, співробітник Кривицького
2010 — Гаражі. Останній угін — Іван Первухін, викрадач
2010 — Голосу — Олег Кротів
2010 — Сонька. Продовження легенди — князь Костянтин Кудеярів
2010 — Ми з майбутнього — 2 — Тарас «Таран» Конопенко, активіст УНА-УНСО
2011 — Чоловік у мене — Сергій Бєляєв
2011 — Годинник любові. 4 серія — Олег Захаров, художник
2011 — Крысоловка (Rotiloks) — Андрес
2011 — Група щастя. 9 серія — Олег, чоловік Світлани, вітчим Насті
2011 — Короткий курс щасливого життя — Діма, колишній чоловік Саші
2011 — Ця жінка до мене — Сергій Сергійович Куликов
2011 — Золоті небеса — Олег Осипов, однокурсник Даші
2011 — Чиста проба — Семен Товстик
2012 — Провінційна муза — Олексій Рудаков
2012 — Плов — Саша, коханець
2012 — Я скасовую смерть — Сергій Марков, хірург
2012 — Не було б щастя — Вадим Багать, музикант
2013 — Сталінград — Нікіфоров
2013 — Василина — Олександр I
2013 — Ікона сезону — Маньякин
2014 — Я буду поруч — Вітя
2014 — Таємниця трьох океанів — капітан Щедрін
2014 — Берці — Володя
2014 — Мисливці за головами — Денис
2014 — Не було б щастя 2 — Вадим Багать, музикант
2015 — Ці очі навпроти — Валерій Ободзинський
2015 — А зорі тут тихі — гість Бричкиных
2016 — Криголам — Єремєєв
2016 — Нянька — Микола
2016 — Чисте мистецтво — Олександр Ковальов, арт-дилер
2016 — Таємнича пристрасть — Круглов
2016 — Після вбивства — Нікушин
2017 — Бумеранг
2017 — Щоденник нової російської — Роман
2017 — Алмазний хрест
2017 — Помилка молодості — Андрій
2017 — Біжить від любові — Гліб Ваевич
2018 — Лінія вогню — Токарєв
2018 — Про що говорять чоловіки. Продовження — Сергій Леонідович, шкільний друг Саші, бізнесмен
2018 – Нянька — Микола
2019 — Крок до щастя — Сергій Остренко
2019 — Ростов
2019 — Хороша дружина
2019 — Формула помсти
2019 — Илиана. Усмішка поляниці
2019 — Гра з вогнем
2019 — Щоденник нової російської — Роман
2019 — Джульбарс

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here